Duminică, 5 octombrie 2014 în Comuna Dobroești se întâmplă OCTOBER BIKE POLO FEST. Eveniment ce precede Turneul Internațional de BikePolo din Octombrie de la Oradea.

Bike polo este un sport care se desfăşoară între două echipe de câte trei componenţi, cu biciclete şi crose, aceştia având obiectivul de a introduce mingea (care are dimensiunile celei din hochei pe role) în poartă. Meciurile se desfăşoară pe terenuri dreptunghiulare, cu mantinelă pentru a menţine mingea în teren. Durata unei partide poate fi de 10 minute sau până când o echipă înscie cinci goluri. În caz de egalitate, se joacă după sistemul „golul de aur”.

Bike Polo a devenit foarte popular în București în ultimii doi ani. În țară există deja numeroase echipe în Oradea, Târgu Mureș, Ploiești și București.

Ce implica Bike Polo?

  • 1x bicicletă (aproape orice bicicletă este perfectă pentru polo)
  • 1x crosă (de obicei realizată din băț de schi și un capăt de țeavă (de apă/gaz) de 10-12cm,
  • 1x minge specială (sau de hochei de iarbă),
  • Un teren asfaltat, sau o suprafață dreaptă de 20x40m sau 25x50m (îngrădită)
  • Fair-play și spirit de competiție

Dobroeștiul a fost și rămâne terenul nostru favorit pe care ne-am antrenat săptămână de săptămâna având o suprafața și o dimensiune aproape perfectă pentru bike polo. Cum ajungi acolo? Ai harta aici.

Participarea este gratuită, tot ce trebuie să faceți este să veniți cu bicicleta la punctul de întâlnire (MTB sau ceva ușor și manevrabil) iar de restul ne vom ocupa noi (crose, mingi & afterparty).

* FOOD & DRINKS: bring your own. Bere, apă, mâncare, fructe etc. Dacă ne mobilizăm poate facem și un grătar.

Vă aștemptăm pe toți să vă testați limitele alături de cei mai buni, dar și cei mai tineri jucători de bikepolo din București.

Pentru mai multe detalii vizitați și pagina evenimentului aici. Și nu uitați să dați un Like la pagina de facebook a comunității de Bike Polo din București.

BBP_Logo_blue-02_200x99px

p.s. Text credit Bucharest Bike Polo

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: