După primul articol postat evident au apărut și primele probleme, așa că vreo două zile serverul a fost în vacanță. Pentru moment se pare că s-au rezolvat și acum totul merge OK.

Cât de atenți suntem cu cei din jur? – este numele unei rubrici din cadrul emisiunii Bonton de la Digi24, rubrică ce vrea să atragă atenția asupra faptului că de cele mai multe ori suntem indiferenți la ce se  întâmplă în jurul nostru, pe stradă, în mijloacele de transport în comun etc..

Acum vreo două săptămâni subiectul rubricii a fost bicicleta și anume cât de ușor este să furi o bicicletă din mijlocul oamenilor. După cum se poate vedea în materialul de mai jos, un reporter DigiTV a furat bicicleta colegei lui de vreo 6 ori fără ca cineva să fi intervenit măcar, chiar dacă au văzut hoțul în momentul furtului.

Ideea acestui material nu este despre lacăte, U-lock-uri sau mai știu eu ce tip inteligent de antifurt pentru bicicletă, nu, este despre indiferența noastră la ce se întâmplă în jurul nostru, despre cât de mult NU ne pasă de ce i se întamplă celui de lângă noi (și aici nu mă refer la apropiați, rude, familie etc.).

Este adevărat că de cele mai multe ori oamenii sunt încărcați fiecare cu problemele lui, fiecare cu gândurile lui, fiecare cu sărăcia lui și atunci poate nici nu observă ce se petrece la mai puțin de 1-2 metri de el. Dar oare nu tindem să devenim niște roboți, niște mașini?

Același experiment a mai fost pus în practică și de Vlad Ursuleanu acum mai bine de 4 ani , numai că atunci a fost mult mai evident. Și-a furat bicicleta de 14 ori, reacția celor din jur a fost mereu aceași – nepăsare.

Se pară că în ultimii ani nu s-a schimbat mare lucru, cel puțin nu în bine. Suntem din ce în ce mai indiferenți.

p.s. Mersi Cătălina pentru material!

 

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: