Hai că a venit toamna bine de tot peste noi. De vreo două zile cam plouă pe aici pe la capitală. Era și de așteptat, e trecut de jumătatea lui octombrie, copacii sunt din ce în ce mai goi, iar gradele de afară scad simțitor. Am început deja să-mi pun mănușile când ies pe bicicletă, un polar, niște pantaloni mai groși, dar ce te faci că acum dă și cu ploaie.

Problema nu e cu apa ce vine de sus, ci cu cea care vine de jos, de pe stradă. Vrei nu vrei te cam stropești, iar dacă ai bicla bine echipată și nu mergi cu dungi negre pe spate, au alții prin trafic grijă să te stropească.

Mai la început eram destul de mofturos la cum arată bicicleta, ce atâtea aripi, portbagaje și alte accesorii pe bicicletă? Între timp nevoia m-a mai învățat că decât să ajungi transpirat bine pe spate de la rucsac mai eficient este un portbagaj și o geantă specială. Apoi a venit treaba asta cu ploaia. Din păcate aici mi-a luat mai mult să-mi învăț lecția.

Primele aripi pe care mi le-am cumpărat erau cele mai ieftine și veneau la set. Cam vreo 40-50 de lei am dat pe ele, unele destul de mici și înguste care clar nu făceau față, așa că tot plin de stropi ajungeam. Apoi am schimbat-o doar pe cea de pe spate, teoretic cu una mai bună (de la un lanț de magazine sportive foarte popular și în Ro). Nici varianta asta nu s-a dovedit una foarte bună.

A mai trecut încă un sezon și am zis că musai trebuie să fac ceva, așa că am căutat o variantă mai eficientă. Din ce țineam eu minte din vacanțele petrecute pe la bunici, bicicleta bunicului avea niște aripi destul de eficiente. Am desoperit că există aceași variantă adaptată si pentru bicicletele cu roți de 26”. Intr-adevar mult mai scumpe decât mă așteptam, dar bune și eficiente. Un mic amănunt care a contat în căutările mele, vroiam o soluție permanentă care să stea bine fixată pe bicicletă, deci nu variante cu click-clack sau care pot fi ”demontate” extrem de usor. Apărătorile astea le am de aproape 2 sezoane și își îndeplinesc misiunea cu succes.

Din primăvara asta am mai achiziționat o bicicletă pentru Bike Polo. Un Single-Speed, negru, frumos și mai ales simplu. Având în vedere destinația lui, nu se poate aplica varianta cu apărătorile permanente. Aam ajuns din nou de unde am plecat, caut iar o soluție pentru apărători eficiente, dar de data asta ușor de montat/demontat și cărat în geantă/rucsac.

În plină eră digitală sunt o groază de soluții pe internet, mai ales pe kickstarter.com, dar soluția mult mai la îndemână, aproape și ieftină vine de la Vladimir. Insiprat și el tot din marele nostru cunoscător INTERNET, Vladimir a creat o soluție locală și practică.

Foto credit: Vladimir Iuganu

Apărătorile sunt foarte eficiente și se potrivesc mai pe toate modele de biciclete, dar în special pe cursiere, single-speed-uri, fixe etc. Dacă îți plac și vrei și tu una pentru bicicleta ta, îl poți contacta pe facebook.

Cam așa arată montată pe o bicicletă:

CityWeBike_Aparatori_Vladimir_05a

Foto credit: Vladimir Iuganu

Nu uita să dai Like și Share dacă ți-a plăcut articolul.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: