În fiecare zi mă lovesc de aceleași probleme prin trafic, drumuri amenajate necorespunzător cu nevoile de trafic, mulți și foarte mulți șoferi indisciplinați, nepăsători etc. și cel mai deranjant dintre toate (cel puțin pentru mine) sunt mașinile parcate aiurea sau pe câte două rânduri.

Inclusiv Poliția dă un exemplu negativ vis-a-vis de problema asta. Celelalte autorități nici măcar nu are sens să mai spun cât de mult se implică în rezolvarea problemelor. Anual se cheltuie o groază de bani pe așa numita amenajare a drumurilor publice: borduri, asfaltări, amenajări spații conexe etc. și din păcate nimeni nu propune vreo soluție coerentă pentru amenajarea lor.

Drumuri Verzi în București

este un proiect inițiat de OPTAR și Comunitatea Bicicliștilor din București și reprezintă prima rețea de drumuri dedicată pietonilor și bicicliștilor din București.


Prezenta proiectul Grupului de Lucru pe Mobilitate din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București.

Proiectul este deja început, iar o parte din tronsoane au fost deja documentate. Acum se lucrează la tronsoanele 22, 25, 28, 53, 59, 80, 90, 93, si 94.

Dacă ești interesat să participi activ în acest proiect se caută voluntari cercetași care au idei de trasee pe respectivele Tronsoane (tronsoane albastre in harta de mai jos). De asemenea se caută voluntari-specialiști care vor să lucreze pe Tronsoanele nealocate (tronsoane roșii în harta de mai jos).

 

 

Te poți înscrie ca voluntar aici.

Mai multe detalii găsești pe drumuriverzi.ro.

 

Dă mai departe dacă ți-a plăcut, chiar dacă nu vrei tu să fi voluntar sigur ai un prieten care și-ar dori.

 

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: