Asta chiar este una din cele mai  . . . penibile ”petiții” pe care am întânlit-o.

Un jurnalist sau un grup de jurnaliști (dacă îi putem numi așa) de la DC News.ro a inițiat o petiție pentru desființarea pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, pe motiv că ar încurca circulația auto?!?! SERIOS?

Dânșii se plâng  că prin construcția/amenajearea pistei respective, a fost îngustat spațiul acordat traficului auto, de la 3 benzi de circulație la 2 benzi de circulație și vezi domne’ se creează prea multe blocaje în trafic la traversarea centrului orașului.

Sicer eu văd o soluție mult, mult, dar mult mai simplă la această „problemă” – NU mai circulați cu mașina pe ruta asta sau prin centru orașului. Există (și prin amabilitatea Dl. Primar Sorin Oprescu – !ironie!) mai multe variante cum ar fi:

  1. Blv.  Lascăr Catargiu -> Blv. Magheru sau Str. Buzești -> Str. Berzei;
  2. Utilizați mijloacele de transport în comun, astfel se vor reduce și numărul mașinilor din trafic, permițând R.A.T.B.-ului să se deplaseze mult mai lejer și la timp;
  3. TAXI cu aceași explicație de mai sus;
  4. Sau cea mai convenabilă, mergeți cu bicicleta. Știu că asta poate suna ceva extrem, dar e foarte util și convenabil;
  5. Ș.a.m.d.

Sincer nici nu știu exact cum să reacționez la o astfel de inițiativă. Cum de este posibil ca în 2015 să existe o astfel de petiție? Ca cineva să gândească atât de . . . îngust? Mai ales că vorbim de o publicație, niște jurnaliști.

Poate exagerez eu, poate am prea multe pretenții sau poate sunt prea idealist, posibil și asta.

Articolul cu pricina poate fi găsit aici: DC News – Uniți demolăm pista de biciclete! Semnează împotriva blocajelor de pe Calea Victoriei .

Voi ce părere aveți?

 

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: