Pentru că tot se apropie ziua de 12 ianuarie, când va avea loc o primă „dezbatere” publică vis-a-vis de PMUD (Plan de Mobilitate Urbană Durabilă) din București, am zis să arunc un ochi și prin alte curți să văd/să îți arăt cam ce își propun ei.

Am găsit un articol despre planurile municipalității din Hamburg și anume de a interconecta orașul cu o ”rețea verde” de drumuri și piste de biciclete, de la periferie către centru. Un proiect foarte asămănător cu planul Drumuri Verzi, propus de O.P.T.A.R.

WeBike_hamburg_green_map-530x506

Foto credit: www.archdaily.com

 

Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania și peste 40% din suprafața acestuia o reprezintă spațiile verzi.

Cu acest proiect, municipalitatea își propune să unească aceste spații verzi între ele prin căi de acces pentru pietoni și bicicliști, obiectivul fiind de a elimina traficul rutier în 20 de ani.

RK 1009 9908 Alster" by Reinhard Kraasch - Own work

RK 1009 9908 Alster” by Reinhard Kraasch – Own work

Știu că asta sună foarte științifico-fantastic pentru București și probabil de-a dreptul revoltător pentru Sorin Oprescu, dar eu cred că niște pași mici tot facem în direcția asta.

Primul și unul destul de important ar fi întocmirea/realizarea acestui plan PMUD, despre care eu sper să tot auzim de-acum înainte și să-l vedem cât mai curând în aplicare.

 

Dacă ai sugestii sau idei pentru alte articole lasă-ne un comentariu mai jos, iar dacă ți-a plăcut articolul îi poți da un Like și/sau un Share. Mulțumim!

 

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: