Pentru că tot vorbeam în articolul precedent și despre siguranța bicicletei, iar postarea articolului pe câteva Grupuri de bicicliși (pe Facebook) a adus în discuție o serie de întâmplări de prin alte capitale ale Europei, m-am pus puțin pe căutări de soluții pentru asigurarea bicicletei.

Astfel am descoperit pe Kickstarter  un proiect destul de interesant, proiect care a prins și finanțare de curând – octombrie 2014. Este vorba despre Quick Caps – ‘lacăt’ pentru roțile cu sisteme Quick Release.

WeBike_Quick_Lock_07.01.2015

După cum am observat și eu, prin multe orașe din Europa mult mai prietenoase cu bicicliștii decât Bucureștiul, există multe biciclete atârnate de câte un stâlp sau vreun gard care zac incomplete în urma unor vandalizări/furturi.

WeBike_London_IMAG2330

Am observat de altfel și câte vreo roată de bicicletă rămasă singură în rastel cu antifurtul legat de ea.

Așa că, în caz că ai o bicicletă cu sistem Quick Release la roți, e clar că nu este o idee bună să o legi într-un rastel doar de una din roți (aceași poveste este valabilă și dacă nu ai Quick Release, doar că îi va da mai multe bătăi de cap hoțului – așa cam încă vreo 1-2 min în plus 🙂 ).

Proiectul britanicilor cu Quick Caps este bine venit în astfel de situații. La prima vedere pare un sistem destul de ușor de folosit și relativ sigur. Zic relativ pentru că nu am văzut încă unul și nu știu cât de mult rezistă la o lovitură de ciocan 😀 .

Quick Caps sunt făcute dintr-o singură bucată, din aluminium (marine grade aluminium) și zic producătorii că ar rezista bine pe orice tip de vreme. Se instalează imediat, câteva poze exemplificatoare mai jos.

WeBike_Quick_Lock_07.01.2015_03

WeBike_Quick_Lock_07.01.2015_04 WeBike_Quick_Lock_07.01.2015_02

Partea mai puțin bună este că nu se potrivesc pentru orice tip de sistem Quick Release.

 (Foto credit Quick Caps și Florin Gherghina).

Mai multe detalii poți găsi pe pagina de Kickstarter sau pe pagina producătorului: Quick Caps.

Dacă ai găsit și alte soluții sau idei pentru a asigura bicicleta dă-ne și nouă un semn în comentarii mai jos, iar dacă ți-a plăcut articolul îi poți da un Like și un Share. Mulțumim!

 

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: