Aseară, în timp ce mă îndreptam spre casă, am văzut acest anunț prins de gard. Undeva între gura de metrou Nicolae Grigorescu și P-ța Sălăjan.

Mi se pare foarte ciudat ca cineva care dorește să-și ia o bicicletă să pună un anunț pe un gard. Ce-i drept într-un mod foarte . . .  să-i spun inedit. Asta dacă într-adevăr persoana respectivă chiar caută să-și cumpere o bicicletă.

Tu cum ai procedat atunci cand ți-ai cumpărat prima bicicletă? Unde ai căutat ? Prin ce magazine / târguri ai umblat?

Mi s-a întamplat destul de des în ultima perioadă să mi se ceară sfatul atunci când un amic, o cunoștință a dorit să-și achiziționeze o bicicletă. Și de multe ori m-a pus un pic pe gânduri, acum sunt o groază de magazine, o groază de modele, variante, site-uri etc.

Prima bicicletă mi-am cumpărat-o total neplanificat șidin greșeală 🙂 aș putea zice. La momentul respectiv foloseam intens o bicicletă DHS a unui prieten, bicicletă care nu era chiar în cea mai bună stare. Avea nevoie de muuulte modificări pentru a merge relaxat pe ea. De asemenea, îmi plăcea să merg din când în când prin magazinele de specialitate (la acea vreme Xtreme Riders, Surmont și cred că era deja și Bike eXpert vis-a-vis de magazinul Himalaya).

My_TREK_4400_bike

M-am hotărât să merg să-mi schimb șaua la DHS și am mers la Xtreme Riders (undeva la P-ța Națiunile Unite, în spatele blocului turn) să aleg una „ieftină și bună”. Printre bicicletele noi împrăștiate pe pereți și suporturi era și una folosită care doar ce poposise în magazin. TREK 4400. Un tip o lăsase spre vânzare pentru că-și luase una mai nouă, mai performantă etc.  Aș putea spune că a fost un fel de dragoste la prima vedere.

Bogdan (dacă mai țin minte bine), vânzătorul, mi-a prezentat-o știind că mă tot uit după biciclete de ceva vreme. Avea și un preț destul de bun, 1.000 lei, nouă era undeva pe la 2.000 – 2.200 de lei. Așa că am zis DA, chiar dacă nu aveam niciun ban. I-am zis să mi-o păstreze că până seara vin cu banii și o iau.  Și așa s-a și întâmplat, am reușit să strang banii (să iau cu împrumut), de pe la prieteni, familie etc., iar seara am revenit acasă cu propria mea bicicletă. PRIMA.

După aproape  6 ani și peste 10.000 km, încă rezistă. A fost de departe cea mai bună investiție pe care am facut-o, vreodată. Iar în tot acest timp a trecut prin multe. București, munte, bike polo și din nou București.

My_TREK_4400_Bucegi

 

Care e povestea primei biciclete, pe care ți-ai cumpărat-o tu personal?

 

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: