Cred din ce în ce mai mult că am probleme, poate de acomodare cu viața de pieton.

De prin noiembrie am cam renunțat la mersul pe bicicletă în favoarea transportului în comun. Așa că am mers destul de mult pe jos, cu RATB-ul sau cu metroul. GROAZNIC! Groaznic să fi pieton prin București.

Mă simt de parcă toată lumea își parchează mașina intenționat în drumul meu. Că m-au „ginit” ăștia că-s cu gura mare și parchează numai în calea mea. Peste tot prin București pe trotuare, pe treceri de pietoni, la ieșirile din clădiri și oriunde te gândești mai puțin sigur este o mașină parcată.

Am făcut reclamații peste reclamații la Brigada Rutieră (bpr@b.politiaromana.ro) la Poliția Locală, dar nimic. Răspunsurile    . . . sunt de mare „angajament” (câteva dintre ele în pozele de mai jos).

Mă simt frustrat. Foarte frustrat. În fiecare zi  trebuie să mă strecor printre ziduri și oglinzi retrovizoare, să ocolesc pe carosabil mașinile parcate pe trotuar, acolo pe unde eu, pieton, ar trebui să circul.

În centru Bucureștiului problema escaladează și mai mult. Zona Universitate, acolo unde există 3 parcări subterane, trotuarele sunt pline de mașini parcate. Zona Victoriei aceași poveste, cu o parcare măricică în mijlocul intersecției și o groază de altele în jur, trotuarele sunt aproape impracticabile.

Alooo!!! Brigada Rutieră!!! Ne bagă și pe noi cineva în seamă?

Am făcut o groază de poze, pe cele mai multe le-am pus și online cu #aiparcatcaunbou. Le-am trimis și prin e-mail către Brigada de Poliție.

Ce e de făcut mai mult? Ce trebuie să facă un pieton ca să poată circula în condiții decente prin orașul ăasta?

Zilele trecute am făcut un test, am ieșit de la metrou la P-ța Victoriei și am mers pe jos până la intersecția Buzești cu Str. Occidentului (McDonald’s Rock’n’Roll), cred că erau peste 15-20 de mașini parcate neregulamentar.

Mai am o problemă și cu RATB-ul, chiar mai multe. Autobuzele sunt infecte. Pline de jeg. Nu cred că au fost spălate vreodată. Or să zică probabil unii că acest jeg a fost făcut de către unii călători rău intenționați. Cel mai probabil așa este. Dar chiar și așa, nu se poate măcar o dată la 2-3 zile, o dată pe săptămână să fie cât de cât igienizate aceste mașini? Sunt convins că la RATB se plătesc foarte mulți bani pentru cutrățenia autobuzelor, numai că nu se și întâmplă.

Și 2. foarte multe autobuze nu mai au barele de pe uși, pe care călătorii le folosesc la urcare/coborâre. Am făcut o sesizare către RATB. Acesta este răspunsul (mai jos și căteva poze ce problema respectivă).

Există oare o comunitate a pietonilor? vreun ONG care să se ocupe de problemele pietonilor?

Ce faci tu ca să nu ajungi plin de nervi la serviciu, doar pentru că ai încercat să mergi 5-10 minute pe jos?

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: