De când cea mai mare frică a șoferilor din București a dispărut acum câțiva ani, majoritatea parchează cum vor ei. Pe principiul . . . am mașina mea, am strada mea, parchez unde vrea … mea că oricum nu au ce să-mi facă. Nu pot să-mi mai ridice mașina, amenzi nu prea dau, iar legislația în domeniu e slabă și foarte slabă.

Așa se ajunge ca, din ce în ce mai des, să avem trotuare complet blocate de mașini parcate iresponsabil. Străzi și șosele blocate de mașini „lăsate pe avarii” și chiar linii de tramvai, troleibuz sau autobuz blocate (așa cum semnalează și Sergiu în mai multe videouri postate pe Youtube).

 

 

O situație similară ieri în zona McDonlad’s Buzești, unde mai multe mașini parcate aiurea au blocat accesul autobuzului RATB. Șoferul acestuia a fost nevoit să sune la Brigada Rutieră (021.9544 – bpr@b.politiaromana.ro) pentru a interveni și a debloca strada. După mai bine de 20 minute autobuzul a putut pleca de pe loc. Așa că vă puteți imagina ce a urmat apoi pe traseu, călători nervoși și frustrați că au așteptat foarte mult să vină autobuzul, întîrzieri peste întârzieri.

Replica unui șofer ce blocase strada, către agentul de poliție care îl amenda: “Haideți șefu’ că am lăsat și numărul de telefon în geam. Putea să mă sune și veneam și mutam mașina . . .” No comment!

 

 

Din păcate o să ajungem ca în curand să mai putem circula doar printre mașinile de pe stradă, RATB-ul și trotuarele fiind blocate de mașini parcate.

Cam așa arată trotuarele din zonă într-o zi normală. Mie nu mi se pare OK.

 

Voi ce ziceți că e cazul să facem?

Bu?est –  Un oraș mare cât o parcare!

 

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: