Cam de asta dau dovadă unii Agenți de Poliție. De ce zic asta? păi stai să vezi . . .

Am ieșit ieri la prânz să imi iau ceva de mâncare de la unul din magazinele/autoservirile din zona Berzei – Occidentului – Polizu (sau pentru cine mai știe de McDonalds Rock’n’Roll). Mi-am luat cele necesare și așteptam la semafor să traversez strada. În acest timp o mașină de poliție — MAI34806 (mai bine zis ocupanții acesteia – Agenții de Poliție)  este martoră la două infracțiuni pe care le trece cu vederea.

1. Mașina de poliție de mai sus, aștepta la semafor culoarea verde, pe strada Buzești – direcția de mers spre P-ța Victoriei. Tot la același semafor sosește și un Taximetru, numai că acesta venea pe linia de tramvai, dincolo de scuarul plin cu oameni. La culoarea verde, pleacă toți de la semafor, Agenții de Poliție îl observă pe taximetru cum vine de pe linia de tramvai în paralel cu ei, dar aleg atitudinea de nepăsare și indiferență. Ca și cum acest Taximetru nu există. Aceștia întorc pe Str. Berzei la vreo 200 m, în dreptul McDonalds-ului. În tot acest timp eram foarte curios să văd dacă Polițiștii au vreo reacție, nimic.

2. În continuare așteptam verdele să traversez str. Berzei, când în fața mea, pe trecerea de pietoni, parchează o duduie cu un Renault Clio Symbol alb. O atenționez că a parcat fix pe trecerea de pietoni, în fața noastră și că nu avem pe unde să traversăm. Aceași atitudine de nepăsare și indiferență. Într-un sictir ne spune că putem să o ocolim.

Cât purtam discuția cu duduia respectivă, aceași mașină de poliție de mai sus, întoarce și parchează în spatele duduiei. Eram convins că au observat-o și că vor lua o atitudine, vor da o amendă, o atenționare ceva, orice. NimicNepăsare și indiferență.

Între timp duduia revine la mașină, se urcă și pleacă. Agenții de Poliție se fac că nu au văzut nimic. Coboră din mașină, vorbesc la telefon, dar nicio treabă cu mașina parcată în fața lor pe trecerea de pietoni. Am reușit măcar să fac câteva poze cu treaba asta.

Citywebike | Nepăsare și indiferență | MAI34806

Sunt eu exagerat? Serios, aberez? Doar mie mi se pare total ciudată atitudinea Agenților de Poliție? Așa e normal să se întample?

Oare aceași atitudine aveau dacă se întâmpla ceva și mai grav? o agresiune, o violență sau geva de genul.

Vă rog, poate-mi explică și mie unul din voi care-i treaba? ce se întâmplă?

Evident eram foarte fustrat, enervat, deranjat de aceată atitudine a polițiștilor și am făcut și o reclamație către Brigada Rutieră. Aștept cu interes răspunsul lor, să văd ce lămuriri îmi dau ei. Poate greșesc eu. Poate am prea multe / prea mari așteptări de la Agenții de Poliție.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: